یک لحظه موادی چون کره، لیمو، گل نرگس و جو را در ذهنتان مجسم کنید. رنگ زرد در دکوراسیون داخلی زیبایی و انرژی می آفریند. رنگ زرد روان آدمی را به درجه متعالی می رساند. رنگ زرد، رنگ فرخندگی و شادی می باشد. ترکیب رنگ زرد با دیگر رنگ ها یادآور روزهای نخست فصل بهار است، زندگی دوباره انسان، سرزندگی و آواز پرندگان را به یاد می آورد. همین طور رنگ زرد به عنوان یکی از رنگ های گوناگون فصل زیبای پاییز به شمار می رود. رنگ زرد نماد امید و آرزوست و سمبل خجسته روز های پاییز است. رنگ زرد خصوصیات بسیار زیادی دارد و در طراحی دکوراسیون داخلی یکی از رنگهای کلیدی می باشد. جهت آشنایی کامل و یادگیری کاربردهای رنگ زرد تا انتهای این مقاله معماریان مگ را همراهی کنید.
درباره رنگ زرد
هندوها در سرزمین هند، لباس زرد می پوشند و با آغاز فصل بهار جشن های بزرگ و زیبایی برپا می کنند. منشاء و خصوصیات رنگ زرد، زمین است. مانند ماسه سنگ، طلا، اخرای زرد و یاقوت زرد. رنگ زرد نمای اولیه طبیعت را به آدمی یادآوری می کند. مثل ذرت، گندم، آلاله و نرگس. یکی از اصلی ترین خصوصیات رنگ زرد در دکوراسیون داخلی، سادگی آن می باشد که با درخشندگی خیره کننده اش به انسان انرژی و قدرت می بخشد. ترکیب رنگ زرد باید به گونه ای باشد که عنصر سادگی آن از بین نرود.
خصوصیات رنگ زرد
از دیگر خصوصیات رنگ زرد این است که به عمق روان آدمی نفوذ می کند و مانند اثر نوشیدن شراب، عمل می کند. هنرمندی به نام وینسنت ون گوگ یکی از هنرمندان بزرگ هنر نقاشی است که تمام زندگی اش را به دنبال رنگ زرد مناسب بود. نظر ون گوگ این بود که رنگ زرد بی نظیر است. زرد نماد خورشید است و همانند رنگ آبی سرشار از امید و آرزو است. زنان آمریکایی در 30 سال گذشته و در طول جنگ به نشانه امیدواری و پیوند همیشگی که همسرشان از جنگ سالم باز خواهند گشت، روبان های زرد به به سرشان می بستند. آنهایی که رنگ درمانی می کنند، باور دارند که رنگ زرد در چاکرا شبکه خورشیدی در بخش ناف، در نقطه مرکزی عزت نفس وجود دارد. آنهایی که نیازمند عزت نفس هستند، رنگ درمانها رنگ زرد را برای درمان بیماری پیشنهاد می کنند. حضور رنگ زرد در محیط زندگی، قدرت رنگ درمانی رنگ زرد را افزایش می دهد. ترکیب رنگ زرد با دیگر رنگ ها بسیار چشم نواز و زیبا است.
یکی از مهم ترین خصوصیات رنگ زرد بر پایه باور راسخ رنگ درمان ها شکل گرفته است. این باور راسخ با ترکیب رنگ زرد با رنگ های دیگر شکل گرفته است. رنگ درمانی برای درمان بیمارانی که به رنگ زرد علاقه دارند از خصوصیاتی چون نوآور، خلاق، مبتکر، امیدوار و خواستار خوشبختی برخوردار است. نخستین رنگی که نوزاد از میان رنگ ها تشخیص می دهد، رنگ زرد است. ارسطو باور داشت رنگ زرد، نخستین رنگی است که از اعماق تاریکی خارج می شود. به نظر ارسطو رنگ های زرد و آبی تنها رنگ های حقیقی و اولیه به شمار می روند. ترکیب آبی و زرد، چهره حقیقی اندیشه ارسطو را به خوبی نشان می دهد.
خصوصیات رنگ زرد بر جسم و روان انسان
یک روانشناس رنگ سوییسی به نام دکتر مکس لوچر در دهه 1950 نظر ساده ای درباره علت تحریک آمیز بودن و دیگر خصوصیات رنگ زرد ارائه داد. او باور داشت، پیشوازی از رنگ زرد ریشه در تاریخ اولیه آدمیان دارد. رنگ زرد نماد تلاش و فعالیت بوده است و رنگ بیدار باش انسان هاست. جوان ولفلفک ون گوته فیلسوف، در قرن 18 میلادی رنگ زرد را دوستانه و رضایت بخش وصف نمود. گوته پژوهش هایش را با رنگ زرد نشانه گذاری می کرد تا هوشیار و آگاه بماند. زرد محرک وجود انسان بوده و از بعد فیزیکی آدمی را در سطوح کارکردی و فعالیت بالایی نگاه می دارد. از بعد ذهنی نیز محرک افکار آدمی می باشد. استفاده از رنگ زرد در دکوراسیون داخلی نباید بیش از اندازه باشد، زیرا که به دلیل محرک بودنش، ضربان قلب را افزایش می دهد. همین طور ترکیب رنگ زرد با رنگ های دیگر در دکوراسیون داخلی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
یکی از برجسته ترین خصوصیات رنگ زرد این حقیقت است که حافظه و اندیشه انسان را بهبود بخشیده و از فراموشی و زوال عقل پیشگیری می نماید. در حالی که زردهای روشن روان آدمی را شاد و با نشاط می کند، زردهای رنگ پریده و مرده آدمی را شکننده و آسیب پذیر و افسرده می کنند. گوته از رنگ زرد روشن به دلیل خاصیت تحریک کننده اش بهره می برد و در عین حال باور داشت، برخی از تن های ترکیب رنگ زرد باعث ایجاد ضعف و بی حالی و کاهش فشار خون می شوند. در زبان انگلیسی آدم های ترسو و بزدل را اغلب شکم زرد می نامند. در مسیحیت نیز جود ایسکرویت را با ردای زرد رنگ آمیزی می کنند.
در اغلب کشورهای جهان، رنگ زرد به فراوانی استفاده می گردد. به خصوص در دکوراسیون داخلی. خصوصیات رنگ زرد زعفرانی نماد مکتب فلسفه بودا است. راهبان بودایی باور دارند که رنگ زرد ریشه در زمین دارد. راهبان بودایی لباس های زرد رنگ زعفرانی به تن می کنند و همانند زمین سر به زیر می شوند. این تواضع سمبل جدا شدن از جهان مادی می باشد. در پارچه های کتنه آفریقا از رنگ زرد تخم مرغ، طلا و میوه های رسیده استفاده می شود.
رنگ زرد در دکوراسیون داخلی
اگر استفاده از رنگ زرد در دکوراسیون داخلی برای رنگ آمیزی دیوار دکوراسیون داخلی را نمی پسندید، اجازه بدهید ظروف لیمویی و یا کوزه هایی با گل زرد، در فضا بدرخشند. رنگ زرد در عین حال که رنگ صمیمیت در ارتباط بوده، نماد برپایی جشن ها هم می باشد. استفاده از رنگ زرد در دکوراسیون داخلی اتاق غذاخوری، اشتها را افزایش می دهد. رنگ زرد در فرم کلاسیک در آشپزخانه کاربرد زیادی دارد و یکی از مهم ترین خصوصیات آن قدرت تحریک کنندگی بالای آن می باشد که از نوشیدن یک فنجان قهوه هنگام صبح بالاتر است. اگر نوشیدن یک فنجان قهوه برای انسان تحریک خلاقیت اش است، درخشش خیره کننده رنگ زرد مانند یک اکسیر جادویی برای هر انسانی عمل می کند. زرد الهام بخش انرژی و خلاقیت است. البته گزینش هر رنگی سلیقه ای است و رنگ زرد هم از این واقعیت مستثنی نیست
می توانید از سایه های ملایم رنگ زرد در اکثر فضاهای خانه استفاده کنید. همچنین زرد در دکوراسیون داخلی، رنگ مناسبی برای ایجاد سرزندگی و نشاط می باشد. برای اینکه فضای پذیرایی مدرن جلوه کند از زرد پامچالی کم رنگ، خاکستری و سفید در کنار هم استفاده کنید. می توانید با اضافه کردن چوب های تیره، کروم و شیشه به دکوراسیون داخلی فضا عمق بدهید. برای نمای زمینی، زرد اخرایی و نارنجی گرم را در کنار یکدیگر قرار دهید و این بار با چوب های تیره و گیاهان بزرگ پر برگ، به فضا عمق بیشتری بیافزایید. دکوراسیون غذاخوری را با استفاده از رنگ زرد سرشار از شادی کنید. باید از خصوصیات رنگ زرد به خوبی آگاه باشید و بدانید که رنگ زرد در دکوراسیون داخلی شما را در حالت هوشیاری بیشتر قرار می دهد و از میزان خستگی کاسته و قدرت شناخت و ادراک را بالا می برد.
ترکیب رنگ زرد و هماهنگی آن با سایر رنگ ها
برای اینکه از ترکیب رنگ زرد با دیگر رنگ ها آگاه باشید، باید خصوصیات آن را کاملا بدانید. تن های گوناگون رنگ زرد در کنار آبی، آرامش و شکوه را به ارمغان می آورند. رنگ زرد پادزهر سیاهی و رنگ های غم انگیز به شمار می رود.
یکی از برجسته ترین خصوصیات رنگ زرد، تاریخی بودن آن است. زرد کرومی برای نخستین بار در اوایل قرن 16 ساخته و به رنگی تبدیل شد که هر کسی با هر موقعیت شغلی از آن برای نقاشی دیوارهای خانه استفاده می کرد. معماران نئوکلاسیک آن دوره مانند سرجان سوان می گوید: رنگ زرد در دکوراسیون داخلی باید آمیخته با سیاه و قرمز باشد. برای ایجاد شادی و نشاط می توانید از ترکیب زرد و سبز استفاده کنید. این بار ترکیب رنگ زرد قاصدک و سبز سیب، لیمو و لیمو ترش را مجسم کنید. هر یک از این جفت ها ترکیب سه گانه مدهوش کننده ای را با بنفش، و قهوه ای سیر می آفریند.
یکی دیگر از خصوصیات رنگ زرد مدرن بودن آن است. برای اینکه رنگ زرد در دکوراسیون داخلی اتاق پذیرایی، نمای مدرن داشته باشد، می توانید ترکیب رنگ زرد پامچالی کم رنگ، خاکستری و سفید را در کنار هم بگذارید. استفاده از تن های ملایم زرد رنگ در حمام خانه هیچ نقصی ندارد و مثل دارویی قدرتمند و مهربان برای بی خوابی عمل می کند. استفاده از رنگ زرد در دکوراسیون داخلی اتاق خواب عامل کم خوابی و یا بی خوابی می گردد، بنابراین به جای رنگ زرد می توانید چینش چند نقطه کوچک زرد داشته باشید. همچنین برای اتاق پذیرایی بهترین انتخاب است.
یکی از مظاهر افسونگر رنگ زرد، زرد براق است. برای زنده کردن شکوه قصرها و قلعه های باستانی، رنگ زرد طلایی را در کنار آبی ملایم به ارغوانی، قرمز مخملی و ارغوانی های پر رنگ قرار دهید. شهرت و محبوبیت رنگ زرد تا دهه 1970 ادامه یافت و در این دوره با تن های خردلی، قهوه ای روشن و زیتونی مهار شد. اگر این هارمونی ها را می پسندید، با مبلمان و وسایل دیگر به روز کنید.
تا به اینجا با خصوصیات و کاربردهای رنگ زرد آشنا شدید. برای آشنایی و یادگیری خصوصیات دیگر رنگها آریان مگ را با مطالعه فصل بعدی این مقاله همراهی کنید.
اضافه کردن نظر