معماریان مگ

آشنایی با سبک نئوکلاسیک در معماری و دکوراسیون

سبک نئوکلاسیک | معماری نئوکلاسیک | دکوراسیون نئوکلاسیک

 

 

دکوراسیون نئوکلاسیک

آشنایی با سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون
آشنایی با سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون

 

سبک نئوکلاسیک یکی از سبک های جذاب و بسیار پرمخاطب در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی و معماری سازه ها است که ریشه در قرن 18 میلادی در قاره اروپا دارد. این سبک جذاب، از عناصری که در یونان باستان و روم وجود داشت سرچشمه گرفته است. به همین دلیل، امروزه هنگامی که در فضایی قرار می گیریم که سبک نئوکلاسیک دارد، احساس می کنیم در عصر روم باستان قرار گرفته ایم. سبک نئوکلاسیک در واقع سبکی است که در پاسخ به سبک روکو و باروک ابداع شده است.

سبک روکو باروک جزو سبک های محبوب و تاثیرگذار در عصر خود بوده اند. جالب است بدانید سبک نئوکلاسیک همواره سعی داشته خلوص هنر رومی و یونانی را بازگرداند. به همین علت است که وقتی در این سبک دقیق می شویم، جزئیات بسیار کارشده ای را مشاهده می کنیم. ابداع بسیاری از الگوهای سبک نئوکلاسیک به دوره پادشاهی لوئیس شانزدهم برمی گردد. به طور کلی، سبک نئوکلاسیک از جمله سبک های محبوب در دوران خود بوده که امروزه از آن نمونه هایی در سرتاسر دنیا، به خصوص اروپا و کشورهایی مثل بریتانیا و یونان باقی مانده است.

در این بخش از وبلاگ معماریان، به بررسی دکوراسیون نئوکلاسیک و معماری نئوکلاسیک پرداخته ایم. اگر شما هم کنجکاوید اطلاعات بیشتری راجع به ویژگی های این سبک کلاسیک بدانید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

رنگ بندی اجزا در سبک نئوکلاسیک

رنگ بندی اجزا در سبک نئوکلاسیک
رنگ بندی اجزا در سبک نئوکلاسیک

 

ابتدا، به بررسی دکوراسیون نئوکلاسیک و برخی از ویژگی های شاخص آن پرداخته ایم. اولین موردی که در دکوراسیون های نئوکلاسیک دیده می شود، رنگ بندی ویژه و مخصوص این سبک است. در این سبک معمولا از رنگ های روشن و رنگ های کرمی برای دیوار استفاده می شود. همچنین در کنار این رنگ ها، از رنگ های شادتر و فانتزی تر مثل خاکستری، آبی و زرد نیز استفاده می شود تا احساس بهتری در فضا حاکم شود.

در محیط هایی که سبک نئوکلاسیک در آن ها وجود دارد، رنگ های ملایم مثل سفید برای برجسته سازی ها بکار گرفته می شود. نکته مهمی که در رنگ بندی دکوراسیون نئوکلاسیک وجود دارد این است که بتوان تضاد بین رنگ زمینه و رنگ هایی که برای تاثیر گذاری بیش تر استفاده می شوند را حفظ کرد. اگر بخواهیم مثالی برای ادای این مطلب بگوییم، می توان استفاده از تناژ کم رنگی از رنگ سبز در کنار رنگ سبز مات روی دیوارها را مثال زد. به طور کلی رنگ بندی هایی که به دوران روم باستان و یونان باز می گردد، رنگ های خنثی را بیش از سایر رنگ ها در خود پرورش داده و در فضاهای داخلی سازه هایی که در این عصرها ساخته شده است، رنگ های خنثی بیش از سایر رنگ ها دیده می شود.

چیدمان مبل و صندلی ها

چیدمان مبل و صندلی ها
چیدمان مبل و صندلی ها

 

از دیگر اجزای اصلی در سبک نئوکلاسیک، مبلمان و صندلی هایی است که در این سبک جذاب و پرمخاطب بکار می رود. مبلمان در سبک نئوکلاسیک می تواند تا حد زیادی از یکدیگر متفاوت باشند. اگر به دکوراسیون هایی که از این دوره به جای مانده است دقت کنیم، مبلمانی را مشاهده می کنیم که جلوه ای سلطنتی داشته و طرح های روی آن، در دوره لوئیس شانزدهم رواج داشته است.

ویژگی بارزی که در مبلمان دکوراسیون نئوکلاسیک وجود دارد، مشاهده خطوط منحنی و طرح های عجیب و غریب روی آن است که می تواند به یک اتاق حالت تشریفاتی اضافه کند. این در صورتی است که در مبلمان سبک مدرن، اغلب قاب های ساده چوبی و طرح های مینیمال مشاهده می شود. وجود مبل در سبک نئوکلاسیک به فضا عمق و گرما بخشیده و راحتی بیشتر را برای افراد ایجاد می کند.

ویژگی های کلی دکوراسیون نئوکلاسیک

ویژگی های کلی دکوراسیون نئوکلاسیک
ویژگی های کلی دکوراسیون نئوکلاسیک

 

دکوراسیون در سبک نئوکلاسیک رویکردی به عناصر رومی و یونان باستان دارد، با این وجود عناصر باروک فرانسوی و روکو نیز در آن جایگزین می شود. ستون ها و جرزهای چهارگوش می توانند با خود حس کلاسیک و شیک بودن به اتاق های نئوکلاسیک بدهند. برای اضافه کردن یک محیط فرانسوی، قالب سازی دیوارها، پانل ها وکنگره های چهارگوش لبه قرنیس می توانند موثر باشند. به اتاق ها با کمی گلدان، کوزه و لوسترهای ساده کمی چاشنی اضافه کنید تا ظاهرش کامل شود.

سبک کلاسیک به نوعی خاص حس راحتی و گرمای دوران گذشته را یادآوری می کند و احساس آرامش و اطمینان خاطر را در هر فضایی که به کار گرفته شود به ارمغان می آورد. به یاد داشته باشید پوشش سقف باید سطحی نرم و صاف داشته باشد و رنگ آن اصولا در تناژهای رنگ سفید و سایه های این رنگ از جمله کرمی, شیری رنگ و عاجی رنگ بکار گرفته شود. از دیگر ویژگی های عمده این سبک، دلبازتر نشان دادن فضا به کمک دکوراسیون نئوکلاسیک است. به طوری که اگر این سبک را در فضایی کوچک اجرا نمایید، به دلیل وجود رنگ های روشن می توانید دکوراسیون دلبازتری را تجربه نمایید.

نکات تکمیلی در زمینه دکوراسیون سبک نئوکلاسیک

طراحان دکوراسیون زیادی در سرتاسر دنیا، به سبک طراحی دکوراسیون نئوکلاسیک علاقه دارند. این سبک در زمان خود سبکی محبوب و جذاب بود و ویژگی های منحصر به فرد آن، باعث شده امروزه نیز طراحان دکوراسیون داخلی به دنبال ایجاد محیط هایی با این سبک باشند. یکی از نکاتی که در دکوراسیون های نئوکلاسیک مدرن دیده می شود، استفاده از نورپردازی به شکل های تزئینی است. بکارگیری چراغ های LED کوچک در سقف و نقاط کور خانه و نصب لوسترهای بزرگ تجملاتی مثال این مورد است.

 

معماری نئوکلاسیک

سازه های سبک معماری نئوکلاسیک
سازه های سبک معماری نئوکلاسیک

 

سبک نئوکلاسیک در معماری ، یکی از سبک های معماری است که از عناصر برگرفته از معماری دوران کلاسیک روم و یونان تشکیل شده است. اولین تصویری که بسیاری از افراد با شنیدن سبک معماری کلاسیک به ذهنشان خطور می کند، سازه های قدیمی و با شکوهی است که نمونه آن را در تصاویر این مطلب مشاهده می کنید. سبک معماری نئوکلاسیک به قدری جذاب و محبوب است که سال های گذشته، شاهد موارد مختلفی بوده ایم که در آن، معماران این سبک را برای طراحی سازه ها بکار گرفته اند.

همانطور که می دانید، در قرن نوزدهم میلادی علم و فرهنگ به قدری پیشرفت نمود که پیش فرض های بسیاری از علوم دچار تغییرات اساسی شدند. علم معماری نیز جزو علومی بود که تغییرات زیادی در آن ایجاد شد اما با این حال، باز هم شاهد ساخت بناهای زیادی در سبک معماری نئوکلاسیک بوده ایم و این موضوع، مهر تائیدی بر جذابیت و محبوبیت این سبک است.

جالب است بدانید آنچه که به هویت و تاریخچه یک ملت مربوط است، در ویژگی های سازه های پست مدرن به روز در می آید و بر اساس شرایط زمانی و مکانی به صورت جدید و امروزی شده ظاهر می شود. لذا معماران پست مدرن در تغییر دادن تناسبات، رنگ ها و عملکردهای نمادهای تاریخی به خود تردید راه نمی دهند.

کاخ سفید آمریکا، سازه ای در سبک معماری نئوکلاسیک
کاخ سفید آمریکا، سازه ای در سبک معماری نئوکلاسیک

 

معماری نئوکلاسیک حدوداً از نیمه دوم قرن هجدهم تا نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی در اروپا رواج داشت در سبک معماری نوکلاسیسیسم در خالص‌ترین شکل از عصر کلاسیک، اصول ویتروویوسی و معمار ایتالیایی آندریا پالادیو الهام گرفته شده‌است.

در معماری نئوکلاسیک تأثیر بر دیوار است و برای هر کدام از قسمت‌های مختلف شخصیت جداگانه‌ای در نظر می‌گیرد. این سبک هم در جزییاتش به عنوان واکنشی در برابر تزیینات سبک روکوکو و هم در فرمول معماریش به عنوان نتیجه سنتی‌سازی ویژگی‌های باروک پسین تجلی می‌یابد.

سبک نئوکلاسیک در معماری
سبک نئوکلاسیک در معماری

 

امروزه معماری نئو کلاسیک در بناهای معاصر به عنوان معماری کلاسیک جدید شناخته می‌شود.

اولین سبک معماری غربی در زمان سلطنت ناصرالدین شاه به سبب سفرهای مکرر وی به فرنگ در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی به عنوان نمادی از تجدد وارد ایران شد و معماری ایران را تحت تأثیر خود قرار داد.

معماری نئوکلاسیک
معماری نئوکلاسیک

 

اگر بخواهیم نئوکلاسیک را  در یک جمله سبک تعریف کنیم می‌توان عنوان کرد : نئوکلاسیک، پوسته‌ای کلاسیک بر روی امکانات مدرن است.

اینستاگرام معماری آریان

علیرضا شاکری

عضو گروه تولید محتوا معماریان و علاقه مند به علم دکوراسیون و طراحی داخلی

اضافه کردن نظر