معماریان مگ

15 سازه با معماری معلق

معماری معلق
معماری معلق

معماری معلق | ساختمان هایی که گرانش روی آن ها تاثیری ندارد

معماری معلق ، نوعی از معماری است که در آن تمام یا قسمتی از بدنه سازه، به صورت معلق دیده می شود. این سازه ها شامل خانه، ساختمان های اداری و حتی مجسمه و موارد دیگر می شود و به طور کلی معماری معلق مختص به یک نوع خاص از سازه ها نیست. در این مقاله به معرفی و بررسی 15 نمونه معماری معلق پرداخته ایم.

از شما همراهان محترم معماریان دعوت می کنیم تا پایان همراه ما باشند و اگر نظر یا پیشنهادی مدنظر دارند، با ما در میان بگذارند.

انبار معلق روی هوا

این انبار، توسط گروهی از معماران هلندی ساخته شده است که ساختار غیر منتظره آن به شکلی است که گویا گرانس بر آن تاثیری ندارد. این سازه فلزی در لبه یک تپه قرار گرفته و به نظر می رسد از زیر آن، یک تخته سنگ بزرگ را برداشته اند. این سازه با حدود 30 متر طول، انباری است که با هدف نگهداری مواد مورد نیاز جهت نگهداری جنگل اطراف این سازه ساخته شده است.

انبار معلق روی هوا - معماری معلق
انبار معلق روی هوا – 1

 

انبار معلق روی هوا - معماری معلق
انبار معلق روی هوا – 2

 

استخر آب معلق

معماری این خانه به گونه ای است که یک استخر شنا ( که توسط استودیو اینسامبل ساخته شده ) در میان منظره چمن ها قرار گرفته است. این ایده از بتن های پیش ساخته به همراه دو کانال آبیاری و دو ستون فولادی تشکیل شده است؛ جالب است بدانید تنها یک هفته زمان صرق ساخت این پروژه کرده بود.

استخر آب معلق - معماری معلق
استخر آب معلق – 1

 

استخر آب معلق - معماری معلق
استخر آب معلق – 2

 

سازه معلق در کوهستان

بالای رشته کوه های ایزدور در اتریش، سازه ای قرار دارد که از جنس فلز اکسیده شده است و به گونه ای ساخته شده که تا حد ممکن متصل به محیط باشد. این سازه در آب و هوای گرم در میان سنگ ها ناپدید می شود و در فصل برف و سرما، زیر برق فرو می رود. بیشترین استفاده از این سازه، جهت دیدن منظره اطراف کوهستان صرف می شود.

سازه معلق در کوهستان - معماری معلق
سازه معلق در کوهستان

 

 

خانه دو طبقه در استرالیا

معمار استرالیایی این پروژه، دنتون کورکر مارشال، به جای انجام یک کار متعارف و قرار دادن طبقه دوم به موازات طیقه اول، تصمیم گرفت آن به صورت عمودی روی طبقه اول قرار دهد. چشم انداز جذاب و جالبی که این خانه به وجود آورده، مدیون ایده خلاقانه ای است که باعث شده طبقه دوم این سازه معلق و نا متعادل به نظر برسد.

خانه دو طبقه در استرالیا - معماری معلق
خانه دو طبقه در استرالیا

 

چشم انداز پنج انگشت در اتریش

پنج سازه معلق که همانند انگشتان دست است، عناصر تشکیل دهنده این نمونه است. هر کدام از این به اصطلاح انگشت ها، با روشی متفاوت برای انتقال پیام خود عمل می کنند؛ یکی قاب عکس در انتها دارد، دیگری دارای کف شیشه ای است، سومین تارپولین دارد، چهارم سوراخ دور در کف دارد و پنجمی تلسکوپ را ارائه می دهد.

چشم انداز پنج انگشت در اتریش - معماری معلق
چشم انداز پنج انگشت در اتریش

 

خانه ای در دامنه های کوه

صاحبان این خانه، سال ها به دنبال مکانی مناسب بودند تا این خانه را در آن جا بنا کنند. سرانجام آن ها این منطقه شیب دار زیبا را که در دامنه های کوهی در ژاپن است، پیدا کردند. معمار این پروژه، کیودو ساکی، با استفاده از دو نگهدارنده مورب این خانه را روی هوا نگه داشته است.

خانه ای در دامنه های کوه - معماری معلق
خانه ای در دامنه های کوه

 

 

اتاقک های تلسکوپ

این دو سازه، در واقع دو تلسکوپ می باشند که در یک ساحل سنگی قرار گرفته اند و به وسیله آن ها می توان نگاه عمیق تر و دقیق تری به اقیانوس انداخت. معمار این دو خانه، مک لاینز، چارچوب چوبی و نمای فولادی را برای این دو سازه برگزیده است که در هر کدام از آن ها، یک جفت دوربین چشمی قرار گرفته است.

اتاقک های تلسکوپ - معماری معلق
اتاقک های تلسکوپ – 1

 

اتاقک های تلسکوپ - معماری معلق
اتاقک های تلسکوپ – 2

 

خانه ای با معماری معلق مدرن

این خانه، در لیتوانی ساخته شده است و معماری فوق العاده آن، آن را متمایز از سایر موارد کرده است. این سازه که از جنس بتن و شیشه است، در منطقه ای سرسبز ساخته شده است. شیب ملایمی که زمین این ناحیه دارد، باعث شده قسمتی از این خانه معلق به نظر برسد. زیر این قسمت، پارکینگ قرار دارد که به انبار خانه نیز دسترسی دارد.

خانه ای با معماری معلق مدرن - معماری معلق
خانه ای با معماری معلق مدرن

پیاده روی در هوا

بازدید کنندگان از قلعه تراتسمندوف در شمال ایتالیا می توانند احساس کنند که در حال راه رفتن در هوا هستند. این نمونه درست در بالای تپه درخت ای ساخته شده است و از جادبه های گردشگری کشور ایتالیا به شمار می رود. جنس این سازه از فولاد است.
پیاده روی در هوا - معماری معلق
پیاده روی در هوا

 

معماری فوق العاده مجتمع سالمندان

نه، این اثر مفهومی در یک فیلم نیست – این سازه واقعی می باشد و مجتمع نگهداری سالمندان است که در هلند قرار دارد. شرکتی که معماری این مجتمع را بر عهده گرفته بود، با بررسی هایی متوجه شد که 87 مورد ار 100 موردی که تحت بررسی قرار گرفته بود، به دلیل محدودیت های قانونی که مربوط به نور روزانه بود، می بایست تغییر ساختار پیدا کنند. به همین دلیل تصمیم بر این گرفته شد که این سازه با این شکل و شمایل ساخته شود.

معماری فوق العاده مجتمع سالمندان - معماری معلق
معماری فوق العاده مجتمع سالمندان – 1

 

معماری فوق العاده مجتمع سالمندان - معماری معلق
معماری فوق العاده مجتمع سالمندان – 2

 

خانه ای در میان جنگل

این خانه که در واشنگتن ساخته شده است، در میان انبوهی از درختان قرار گرفته و معماری آن توسط شرکت معماری اندرسون انجام شده است. ساخت یک مکان که چشم انداز طبیعی جنگل اطراف این خانه را برای افراد داخل به ارمغان می آورد، باعث شده این سازه نیز در گروه سازه هایی با معماری معلق قرار بگیرد. این خانه در واشنگتن ساخته شده است.

خانه ای در میان جنگل - معماری معلق
خانه ای در میان جنگل – 1

 

خانه ای در میان جنگل - معماری معلق
خانه ای در میان جنگل – 2

 

خانه در لبه

این مورد، از موارد جالب معماری معلق می باشد که در این مقاله به آن اشاره کردیم. خانه ای کوچک به به نظر می رسد در لبه پشت بام یک ساختمان چند طبقه گیر کرده و در حال افتادن است. این سازه به دست معمار کره ای، دو هو ساچ ساخته شده و هدف از ساخت آن ارائه یک الگوی جدید و متفاوت در معماری خانه ها و جابجایی فرهنگی تمدن ها بوده است.

خانه در لبه - معماری معلق
خانه در لبه – 1

 

خانه در لبه - معماری معلق
خانه در لبه – 2

 

تعادل ساختار مجسمه ای

این سازه، یک ساختار مجسمه ای است که در کوهستان های آلپ، روی یک تپه قرار گرفته است. مهم ترین ویژگی که این سازه را پراهمیت کرده است، تعادل کانونی آن است. طراح این سازه به خوبی نقطه تعادل کانونی این ساختار مجسمه ای را پیدا کرده و آن را حول محور آن ساخته است.

تعادل ساختار مجسمه ای - معماری معلق
تعادل ساختار مجسمه ای

 

 

خانه R در آلمان

این خانه مجلل، دراماتیک و مینیمالیستی که “خانه R” نام دارد، از معماری معلق در نمای خارجی خود استفاده کرده است. این سازه به لطف اشکال مهندسی شده و با سه دیوار شیشه ای، با هدف ارائه چشم انداز های بلند تر نسبت به زمین های اطراف ساخته شده است.

خانه R در آلمان - معماری معلق
خانه R در آلمان – 1

 

خانه R در آلمان - معماری معلق
خانه R در آلمان – 2

 

مرکز سینمای شهر بوسان

این سازه، ساختمان مرکز سینمایی شهر بوسان است. معمار این پروژه، کوپ هایملب می گوید: “هنگامی که ما تصمیم گرفتیم در طراحی این ساختمان از بال هواپیما الهام بگیریم، متوجه شدیم که نیازی نیست از ستون استفاده کنیم. بخش کامپوزیتی سقف این پروژه، 85 متر است و طول آن تقریبا دو برابر باهای هواپیمای ایرباس 380 است.”

مرکز سینمای شهر بوسان - معماری معلق
مرکز سینمای شهر بوسان

 

چکیده آن چه در این مقاله گفته شد :

معماری معلق، یکی از سبک های معماری است که در آن سازه ها به گونه ای ساخته می شوند که گویا تمام یا قسمتی از آن ها معلق روی هوا هستند. ساختمان هایی که از این سبک معماری پیروی می کنند، دارای طراحان خلاق و حرفه ای می باشند که توانایی بکار گیری و ادغام قوانین علم ریاضی و معماری را دارند.

رعایت نکات ایمنی، اولین معیاری است که در ساخت این سازه ها می بایست به آن دقت نمود. چرا که این سازه ها و به طور کلی معماری معلق روی هوا، از ستون های کمتری نسبت به دیگر سازه ها استفاده می کنند و به همین دلیل امکان آسیب دیدگی آن ها نسبت به دیگر سبک های معماری بیشتر است. همچنین نکته دیگری که در این ۱۵ مورد نیز به آن اشاره شد، مدرنیزه بودن این ساختمان هاست. چرا که این سبک از معماری، چند سالی است که اجرا می شود و در گذشته از آن استفاده های زیادی نمی شد.

معماری سازه های مسکونی، اداری و تجاری توسط شرکت معماریان

شرکت معماری معماریان، یکی از مراکز با سابقه و حرفه ای معماری و طراحی دکوراسیون داخلی در کشور می باشد. این شرکت با انجام ده ها پروژه موفق داخلی و خارجی، سبکی نو در معماری به وجود آورده است که منحصراً با نام مهندس معماریان شناخته می شود. طراحی و معماری ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری، در کنار طراحی دکوراسیون داخلی این مکان ها از جمله خدماتی است که در شرکت معماریان به آن پرداخته می شود. ایده پردازی و اجرای صفر تا صد پروژه به صورت کاملا اختصاصی، از جمله وظایفی است که شرکت معماریان در راستای جلب رضایت مشتریان خود به بهترین نحو ممکن انجام میدهد.

تماس با معماریان

شما نیز اگر از جمله افرادی هستید که مایلید با شرکت معماری آریان همکاری داشته باشید، یا نظر و پیشنهادی نسبت به عملکرد بخش های مختلف سایت دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.

از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید، از شما متشکریم؛ از دیگر مقالات سایت نیز دیدن کنید.

منبع : weburbanist

 

اینستاگرام معماری آریان

علیرضا شاکری

عضو گروه تولید محتوا معماریان و علاقه مند به علم دکوراسیون و طراحی داخلی

اضافه کردن نظر